Ga naar hoofdinhoud

Ga mee op windsafari naar een modern windpark

Omwonenden van een nieuw windpark hebben – heel terecht – concrete vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met geluidsoverlast en mogelijke slagschaduw? En hoe kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van de turbines? Windpark Beuningen organiseert dit voorjaar een excursie naar een modern windpark zodat iedereen zelf kan ervaren wat de impact van een nieuw windpark is.

Ga mee op windsafari! De definitieve uitnodiging volgt later maar het staat al vast dat inwoners van Beuningen op excursie kunnen gaan naar een modern windpark in de regio. De initiatiefnemers van Windpark Beuningen willen dit windpark op een verantwoorde manier ontwikkelen. Met oog voor natuur, landschap, leefbaarheid en het eerlijk verdelen van lusten en lasten. De realiteit is ook dat veel omwonenden vragen hebben over het windpark. Deze vragen gaan vaak over de impact van geluid en mogelijke slagschaduw. Het ‘zelf ervaren’ van de antwoorden op deze vragen staat centraal op de windsafari die wordt georganiseerd door Windpark Beuningen.

De windsafari is een georganiseerd bezoek aan een modern windpark in de regio. Deskundige gidsen nemen je mee tot aan de voet van de turbines en vertellen alles over het opwekken van windenergie. Aan de voet van de turbines, en in de directe omgeving, ervaar je het geluid dat turbines maken en het effect van slagschaduw. Op het windpark ben je welkom voor een kopje koffie of thee en kan je in gesprek met mensen van de initiatiefnemers (Energiecoöperatie EnergieVoorVier (EVV), Eneco en Falck Renewables).

Details over de windsafari en een uitnodiging volgen dit voorjaar. Houd deze website in de gaten voor meer informatie. Vanzelfsprekend wordt de uitnodiging ook via deze nieuwsbrief verspreid.

Back To Top