Ga naar hoofdinhoud

Gemeenteraad besluit 5 juli over Windpark Beuningen

De gemeenteraad van Beuningen beslist 5 juli of zij instemt met het bestemmingsplan voor de vijf windmolens van Windpark Beuningen. De gemeenteraadsvergadering van 5 juli start om 19.30 uur en is live te volgen op de website van de gemeente.

Het college van de gemeente Beuningen nam op 1 juni een besluit over de stukken van Windpark Beuningen. Zij besloot om het bestemmingsplan van het windpark voor te leggen aan de gemeenteraad. In dit proces is het plan op dinsdag 22 juni ook op de agenda geweest van de commissie Ruimte. Aan het eind van deze vergadering beslisten de commissieleden dat het plan van Windpark Beuningen inderdaad besluitrijp is. Het betekent dat het plan definitief op de agenda van de gemeenteraad komt en dat op 5 juli een besluit genomen wordt over het plan.

Tijdens de commissievergadering sprak een aantal mensen in, ook namens de ontwikkelaars van het windpark is er ingesproken. Als de gemeenteraad 5 juli een positief besluit neemt over het plan dan gaat dit plan voor de laatste keer ter inzage. Dan kan er nog bezwaar worden gemaakt op de plannen. Die bezwaren behandelt de Raad van State. De gemeenteraadsvergadering van 5 juli start om 19.30 uur en is live te volgen op gemeentebestuur.beuningen.nl.

Back To Top