Ga naar hoofdinhoud

Leerzame windsafari naar Windpark Deil

Met een groep van ongeveer 30 inwoners is zaterdag 24 september een bezoek gebracht aan Windpark Deil. Doel van dit bezoek? Zelf ervaren wat de impact van een nieuw windpark is.

De initiatiefnemers van Windpark Beuningen willen het windpark op een verantwoorde manier ontwikkelen. Met oog voor natuur, landschap, leefbaarheid en het eerlijk verdelen van lusten en lasten. De realiteit is ook dat veel omwonenden vragen hebben over de komst van het windpark. Deze vragen gaan vaak over de impact van geluid en mogelijke slagschaduw. Het ‘zelf ervaren’ van de antwoorden op deze vragen stond centraal op de windsafari die is georganiseerd door Windpark Beuningen.

Deskundige gidsen hebben de bezoekers meegenomen tot aan de voet van de turbines en zelfs in een van de molens. Vragen over Windpark Deil werden meteen beantwoord. Ook konden de deelnemers in gesprek met mensen van de initiatiefnemers van Windpark Beuningen. Jody van Ittersum van Energiecoöperatie EnergieVoorVier was enthousiast over de windsafari. Jody: “De windsafari is prima verlopen. We waren met een mooie groep en hebben samen met een bus de reis naar Deil gemaakt. Het was een enorm slechte dag qua weer, maar gelukkig stonden er tenten onder de molen voor ons klaar. Het was bijzonder om te ervaren dat het geluid van het verkeer op de nabijgelegen snelweg het geluid van molens totaal overstemde. Namens Windpark Deil waren Gerlach Velthoven en Hans Adams aanwezig, via coöperatie Betuwewind nauw betrokken bij Windpark Deil, om alle vragen over de turbines, hun impact en de voordelen van lokaal eigendom te beantwoorden. Leuk was dat we ook in de molen mochten kijken. Ik kende een groot deel van de deelnemers uit Beuningen nog niet en het was heel goed om een nieuwe groep mensen te verbinden. Het was leuk en leerzaam.”

Back To Top