Ga naar hoofdinhoud

Minister Jetten op bezoek bij Windpark Beuningen

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, was op 10 oktober te gast in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen om over de ervaringen van de regio met de energietransitie te spreken. Tijdens dit werkbezoek is hij bijgepraat over Windpark Beuningen.

EnergieVoorVier-voorzitter Patrick Beusker, wethouder Ruimtelijke Ordening Sijmen Versluijs en Gijs Jansen, projectleider Windpark Beuningen namens de gemeente, vertelden welke stappen doorlopen zijn tot en met het raadsbesluit over Windpark Beuningen. Ze gingen met name in gesprek over de lokale milieunormen die voor het windpark zijn opgesteld. De gemeente Beuningen heeft op 23 november 2021 vergunning verleend voor de bouw van het windpark. Een vooruitstrevend besluit nadat de Raad van State juni vorig jaar de uitspraak deed dat de landelijke milieuregels voor windturbines niet meer gebruikt konden worden. Er bleef een optie: een gemeente kan eigen, lokale, milieunormen opstellen. Precies dat heeft de gemeente Beuningen gedaan. Gijs Jansen: “Maatwerknormen opstellen kan zeker. Wij deden het met ondersteuning van de provincie. Zo konden we goed rekening houden met de lokale context en dat werkte.”

Naar verwachting wordt begin volgend jaar met een uitspraak van de Raad van State duidelijk of de vergunning voor Windpark Beuningen onherroepelijk wordt verleend.

Back To Top