Ga naar hoofdinhoud

Uitspraak Raad van State begin volgend jaar verwacht

De Raad van State buigt zich dit najaar over de bezwaren die door elf partijen zijn ingediend op de vergunning voor Windpark Beuningen. De gemeente Beuningen heeft met een verweerschrift gereageerd op de ingediende beroepsschriften. Ook de provincie heeft een verweerschrift ingediend om te reageren op de bezwaren die tegen de verleende ontheffing soortenbescherming zijn ingediend. Het definitieve oordeel van de Raad van State wordt begin 2023 verwacht.

Als er bij de Raad van State een beroepsschrift tegen een verleende vergunning is ingediend, kan de gemeente of provincie reageren met een verweerschrift. Daarin vertellen deze partijen bijvoorbeeld waarom het bij een bepaald besluit blijft.

De gemeenteraad van Beuningen gaf eind november vorig jaar groen licht voor Windpark Beuningen. Tegelijkertijd verleende de provincie een ontheffing soortenbescherming. Na de inzagetermijn (er waren er eigenlijk twee) zijn er door elf partijen beroepsschriften ingediend bij de Raad van State.

Een definitief oordeel van de Raad van State, of de (onderzoeks)procedures correct zijn gevolgd en of het gemeentebestuur in redelijkheid tot de wijziging van het bestemmingsplan kon besluiten, volgt dus in 2023. Bij een positief oordeel van de Raad van State is het gewijzigde bestemmingsplan, en de hieraan gekoppelde omgevingsvergunning, onherroepelijk.

Back To Top